Sveriges största loppis

Ju större en loppis är desto större chans är det att man hittar riktiga fynd och unika saker. Överallt i Sverige kan man hitta små och medelstora loppisar men det finns en loppis som, i alla fall enligt arrangörerna, slår alla i storlek. Det är just ”Sveriges Största Loppis” på Älvsjömässan i södra Stockholm som satte igång för första gången den 25:e mars 2017. Var du också där? Då kanske vi möttes i vimlet.

Själva ytan var mycket stor och hade plats för hela 640 loppisstånd. Så vitt vi vet var alla stånd uppbokade och det var verkligen mycket folk i rörelse hela tiden. När det kommer till saker fanns där allt som man kan tänka sig, från böcker, porslin och second handkläder till riktiga antikviteter. Själva kom vi över några fina bord och en riktigt fin servis av okänt märke. Hur var då priserna på loppisen? Som på alla loppisar nuförtiden är inte priserna direkt lika låga som de har varit förr. Trots det fanns det en hel del fynd som man kunde göra och vi lyckades pruta till oss ett ganska bra slutpris.

Det kostade 50 kronor att gå in i lokalen där loppisen hölls. Många besökare som kom dit under dagen klagade senare på köerna som tydligen var ganska oorganiserade och långa, men vi var där redan klockan 11 och då var det inte så farligt med köerna. Det var en loppis där arrangörerna verkligen hade skött marknadsföringen så när vi lämnade såg vi dock hur det kom en hel drös med folk. Överlag var det en mycket trevlig loppis som vi kan rekommendera starkt, även om det kanske var lite väl trångt inne i lokalen. Om det kommer att vara igen nästa år vet vi dock inte, utan man får helt enkelt hålla ögonen öppna när det börjar närma sig datumet.