Möblera ditt hem med loppisfynd

När sommaren har kommit till Sverige brukar loppmarknader dyka upp över hela landet. Folk har loppmarknad i sina trädgårdar, i ladugårdar, garage samt i kvarterslokaler. Ofta behöver man bara åka runt lite för att hitta vägskyltar som leder en dit. En loppmarknad är ett perfekt ställe att fynda på, för ibland kan man hitta saker som verkligen är unika och ibland riktigt värdefulla.

En av de saker som brukar vara populära att köpa på loppmarknader är olika typer av möbler. Om man har lite koll på vilka våra viktigaste svenska möbeldesigners är och lär sig känna igen deras mest värdefulla möbler kan man ibland hitta riktiga designklassiker för bara några hundralappar. Det kan därför vara värt att läsa på och ha lite koll på designhistoria innan man ger sig ut på loppis, speciellt om man vill göra ett riktigt kap. Även om man kanske inte bryr sig så mycket om det monetära värdet som vissa möbler har kan man ändå fynda.

Ifall man är lite händig kan man hitta möbler riktigt billigt som bara behöver lite extra målarfärg, en sandpappring eller någon liten reparation för att bli en trevlig möbel till hemmet. En stil som till exempel är lätt att fixa själv, och som dessutom är mycket populär, är shabby chic. Det är en romantisk stil som ska se lite sliten ut. Möbler som man hittar på loppis passar därför perfekt att skapa denna stil med. Hittar du exempelvis ett bra bord som har en tråkig yta kan du sandpappra ner den och sedan måla med vit möbelfärg. Sandpappra sedan återigen på ytan när färgen har torkat för att få fram det slitna utseendet som eftersträvas. Detta kan man även göra på hyllor, soffbord, stolar och sängramar. Missa inte heller att leta efter trasmattor, intressanta glasföremål och andra dekorationer som passar din inredningsdröm.