Allt om loppisar

Välkommen till vår sida där du kan läsa allt om loppisar. Anledningen till att den här sidan har skapats är helt enkelt för att vi har en passion när det kommer till loppmarknader. Oavsett om du gillar att fynda på loppisar eller funderar på att starta en egen loppis kan du få tips, tricks och råd här på vår blogg.

Det går att hitta många olika typer av loppisar, från trendiga kvartersloppisar i storstädernas bohemiska delar till gemytliga loppisar som öppnar upp i en ladugård under sommaren. På en loppis kan man hitta riktigt fina saker som har ett samlarvärde och många vintagefantaster besöker regelbundet loppmarknader för att hitta denna typ av föremål. Fast även om man inte har ett direkt intresse av antika föremål eller vintagekläder kan man fynda på en loppis. Att handla second hand är både miljövänligt och ekonomiskt.

Vår passion för loppisar började när vi tillsammans besökte en riktigt bra sommarloppis som hölls i en ladugård, år 2010. Familjen som bodde och verkade i gården hade samlat på sig massvis med föremål under flera generationer och det var knökfullt inne i ladugården. Vi spenderade flera dagar och gick igenom allt som fanns där inne och fascinerades över vilken historia saker kan bära med sig. Snart insåg vi att det faktiskt är en livsstil att besöka loppisar.

Vi vill dela med oss av vår fascination av loppisar som ett kulturellt fenomen, samtidigt som vi vill uppmuntra fler människor att upptäcka loppisar. Inte minst för att det är ett miljövänligt sätt att handla på! Läs gärna våra bloggartiklar och börja upptäcka loppisvärlden du också.